Zachwycający koncept kulinarny - food&wine pairing

Albertina Restaurant & Wine

Kraków, ul. Dominikańska 3
SZEF KUCHNI:

GRZEGORZ FIC

Krakowski Szef Kuchni, który z nożem w ręku spędził całe życie. Swoje ponad 15-letnie doświadczenie zawodowe zdobywał pracując w prestiżowych restauracjach w Europie i w krakowskich butikowych hotelach. Specjalizuje się w ambitnej kuchni śródziemnomorskiej, nowoczesnej interpretacji kuchni polskiej, niebanalnych połączeniach menu podążającego zgodnie z porami roku, w którym zawsze pamięta o owocach morza i dziczyźnie.

Grzegorz Fic o menu Veuve Clicquot Yellow Foodie Week:

Francuska delikatność i bogaty smak kuchni polskiej. Świeżość koziego twarożku i płatków róż idealnie współgra z rześką wersją Veuve Clicquot Brut Non Vintage. Połączenie czerwonych i białych winogron w różowym szampanie Veuve Clicquot Vintage Brut Rose stało się inspiracją do stworzenia głównego dania, w którym pojawiają się niekonwencjonalne połączenia wołowiny, raków i słodkiego agrestu. Na zakończenie puszysty mus z poznańskiego serka i chałwy połączyliśmy z owocową słodyczą szampana Veuve Clicquot Demi Sec.

KONTAKT

Albertina Restaurant & Wine

telefon: + 48 570 136 720

DOKONAJ REZERWACJI NA HASŁO YELLOW FOODIE WEEK

TERMINY REZERWACJI

20 maja:   15:00 – 23:00
21 maja:   15:00 – 23:00
22 maja:   15:00 – 23:00
23 maja:   15:00 – 23:00
24 maja:   15:00 – 23:00
25 maja:   15:00 – 23:00
26 maja:   15:00 – 23:00