PODĄŻAJ ZA TYM CO CIĘ USZCZĘŚLIWIA…

a NÓŻ WIDELEC

Poznań, Czechosłowacka 133
SZEF KUCHNI:

MICHAŁ KUTER

Właściciel i szef kuchni restauracji A Nóż Widelec w Poznaniu. Absolwent prestiżowej szkoły kulinarnej w Londynie West Minister Kingsway Collage z dyplomem Advance Diploma In Coolinary Arts. Doświadczenie zdobywał  u boku najlepszych Brytyjskich szefow kuchni w restauracjach odnaczonych gwiazdkami Michelin takich  jak Chez Bruce , Le Gavroche, Petrus. Laureat Hermesa Poradnika Restauratora 2015, zdobywca tytułu szef roku kuchni tradycyjnej Gaullt&Millau 2016.

Michał Kuter o menu Veuve Clicquot Yellow Foodie Week:

Szparagi są z wędzonym serm i tu dominuje smak wędzonki oraz kindziuka. Danie główne czyli pstrąg jest lekkim wiosennym daniem z pierogiem faszerowanym czosnkiem niedźwiedzim i sosem śmietanowym z estragonem wiec tu dominują swieże wiosenne zioła. Szarlotka jest słodko kwaśna z sosem cynamonowym.

KONTAKT

a nóż widelec

telefon: + 48 506 831 265

DOKONAJ REZERWACJI NA HASŁO YELLOW FOODIE WEEK

TERMINY REZERWACJI

20 maja:   15:00 – 23:00
21 maja:   15:00 – 23:00
22 maja:   15:00 – 23:00
23 maja:   15:00 – 23:00
24 maja:   15:00 – 23:00
25 maja:   15:00 – 23:00
26 maja:   15:00 – 23:00