Gotujemy z sercem. Tak jak gotujemy dla naszych rodzin i przyjaciół

Campo Modern Grill

Wrocław, ul. Podwale 83
SZEF KUCHNI:

tomasz nowak

Gastronomią zajmuje się od 10 lat, a od 2 lat spełnia się jako szef kuchni w restauracji CAMPO. W kuchni i na talerzu liczy się dla niego prostota i szczerość, dlatego gotuje z sercem tak, jak gotuje dla rodziny i przyjaciół. Podczas pobytu w San Sebastian szukał inspiracji u gwiazdkowych szefów kuchni.

Tomasz Nowak o menu Veuve Clicquot Yellow Foodie Week:

Klasyczne Veuve Clicquot Yellow Label idealnie podkreśla delikatną słodycz małż św. Jakuba, charakter kawioru i świeżość szparagów. Dodatkowo nuty brioszkowe szampana doskonale skomponują się z chrupiącym chipsem z parmezanu. Wytrawny szampan Veuve Clicquot Vintage Rose w połączeniu z różową polędwicą współgrają nie tylko kolorem, lecz także smakiem. Sos jagodowy doskonale podkreśla charakter pieczonych owoców wyczuwalnych w szampanie. Napoleonka z karmelizowanego ciasta francuskiego wspaniale współgra z subtelną słodyczą Veuve Clicquot Demi-Sec, a delikatny krem uwydatnia chałkowe aromaty szampana. Całość dopełniają maliny komponujące się z owocowym charakterem wina.

KONTAKT

campo modern grill

telefon: + 48 690 040 333

DOKONAJ REZERWACJI NA HASŁO YELLOW FOODIE WEEK

TERMINY REZERWACJI

20 maja:   15:00 – 23:00
21 maja:   15:00 – 23:00
22 maja:   15:00 – 23:00
23 maja:   15:00 – 23:00
24 maja:   15:00 – 23:00
25 maja:   15:00 – 23:00
26 maja:   15:00 – 23:00