Połączenia doskonałe

Eliksir

Gdańsk, ul. Hemara 1
SZEF KUCHNI:

paweł wątor

Pod okiem Kevina Gratona, Marka Hixa i Tonego Hugs’a zaczął budować swoją pozycję od comis chefa do sous chefa w Carprice Holdings należźącej do multimiliardera Richarda Caringa. Powrót do Polski rozpoczął od pozycji zastępca szefa kuchni Wojciecha Modesta Amaro w restauracji Amber Room, a następnie jako zastępca szefa kuchni hotelu Hilton w Gdańsku. Współautor wielu książek kulinarnych.

Paweł Wątor o menu Veuve Clicquot Yellow Foodie Week:

Rześkość chrupiących warzyw z lekką kwasowością marynat, w których są kompresowane oraz kremowość domowej roboty białego sera , uzupełniamy owocowym nosem Veuve Clicqout Rosé dla tego dania szukaliśmy odświeżenia smakowego, a "długa" i rześka limonka w Veuve Clicquot Brut idealnie sie do tego wkomponuje w danie. Balansuje ciężki makaron z bardzo bogatym smakiem owoców morza. biała czekolada i rabarbar, aż prosi się i szuka słodkiego owocu i masła, a te pieknie usupełnia swoim nosowym Brioschem i kandyzowanymi owocami Demi-Sec Non.

KONTAKT

Eliksir

telefon: + 48 570 191 910

DOKONAJ REZERWACJI NA HASŁO YELLOW FOODIE WEEK

TERMINY REZERWACJI

20 maja:   15:00 – 23:00
21 maja:   15:00 – 23:00
22 maja:   15:00 – 23:00
23 maja:   15:00 – 23:00
24 maja:   15:00 – 23:00
25 maja:   15:00 – 23:00
26 maja:   15:00 – 23:00