Podróż zmysłów, kubków smakowych, tworząca finalnie niepowtarzalne doświadczenie

Fiorentina

Kraków, ul. Grodzka 63
SZEF KUCHNI:

Robert Koczwara

Z gastronomią związany jest od 1995 roku. Specjalizuje się w kuchni włoskiej, uczestniczył w licznych stażach i szkoleniach we Włoszech, m.in. w Piemoncie i Toskanii. Zapytany o definicję idealnego szefa kuchni – wskazuje pracowitość, sumienność i zaangażowanie. Prywatnie miłośnik podróży, bezgranicznie oddany swoim dzieciom, z którymi uwielbia spędzać czas.

Robert Koczwara o menu Veuve Clicquot Yellow Foodie Week:

Szampan ten w swojej naturze w klasyczny sposób łączy się ze smakiem ostryg. Równocześnie złożona struktura Veuve Clicquot Vintage Brut 2008 pozwala na kontrowersyjne połączenie go z polędwicą wołową, w tym przypadku serwowaną w postaci tatara. Słodycz kaczki połączonej z nutą cytrusową oraz balans smaku orzecha i karmelu nasuwa wybór szampana jakim jest Veuve Clicquot Rose. Jego subtelna kwasowość doskonale wpływa na ogólną równowagę tego połączenia. Kremówka inspirowana słynnym francuskim mille feullie przywodzi na myśl wybór równie kremowego co deser wina, jakim jest Veuve Clicquot Demi-Sec Non Vintage. Dodatkową zaletą tej kompozycji jest uwydatnienie delikatnych, waniliowych aromatów tego szampana.

KONTAKT

Fiorentina

telefon: + 48 12 426 46 08

DOKONAJ REZERWACJI NA HASŁO YELLOW FOODIE WEEK

TERMINY REZERWACJI

20 maja:   15:00 – 23:00
21 maja:   15:00 – 23:00
22 maja:   15:00 – 23:00
23 maja:   15:00 – 23:00
24 maja:   15:00 – 23:00
25 maja:   15:00 – 23:00
26 maja:   15:00 – 23:00