Food & Wine

Oskoma

Poznań, ul. Mickiewicza 9
SZEF KUCHNI:

Adam Adamczak

Swoja prawdziwą przygodę z gotowaniem rozpoczął w 2012 roku, gdy podjął pracę w restauracji Concordia Taste w Poznaniu. Został zatrudniony na stanowisku kucharza, ale jego pracowitość i pasja do gotowania sprawiły, że po niespełna roku został zastępcą szefa kuchni, a po dwóch latach objął stanowisko Szefa Kuchni Concordia Taste. Dziś szef kuchni oraz właściciel restauracji Oskoma.

Adam Adamczak o menu Veuve Clicquot Yellow Foodie Week:

Francuska delikatność i bogaty smak kuchni polskiej. Świeżość koziego twarożku i płatków róż idealnie współgra z rześką wersją Veuve Clicquot Brut Non Vintage. Połączenie czerwonych i białych winogron w różowym szampanie Veuve Clicquot Vintage Brut Rose stało się inspiracją do stworzenia głównego dania, w którym pojawiają się niekonwencjonalne połączenia wołowiny, raków i słodkiego agrestu. Na zakończenie puszysty mus z poznańskiego serka i chałwy połączyliśmy z owocową słodyczą szampana Veuve Clicquot Demi Sec.

KONTAKT

oskoma

telefon: + 48 728 416 335

DOKONAJ REZERWACJI NA HASŁO YELLOW FOODIE WEEK

TERMINY REZERWACJI

20 maja:   15:00 – 23:00
21 maja:   15:00 – 23:00
22 maja:   15:00 – 23:00
23 maja:   15:00 – 23:00
24 maja:   15:00 – 23:00
25 maja:   15:00 – 23:00
26 maja:   15:00 – 23:00